
Historie
Hoe het allemaal begon
We schrijven het jaar 2003. Op de Dommelsche Bierbrouwerij delen Jan van de Kerkhof en Pierre Kantelberg een kantoorruimte op de 2e verdieping van het pand de Ruif. Het kantoor links naast de brouwketels.
Toendertijd was het normaal dat je een koelkast op de verdieping had met daarin diverse producten van de brouwerij. Tijdens een degustatie op een vrijdagmiddag, een paar weken voor de carnaval, borrelen er dan ideeën op voor de komende carnaval. Zou het niet leuk zijn als er een club zou zijn voor gewichtige mannen?
Het idee is geboren, nu de uitwerking nog. Als eerste de naam. Dat was niet zo moeilijk, omdat binnen de brouwerij heel veel uitgaven en inkomsten worden teruggerekend naar kosten en opbrengsten per hectoliter (100 liter). Dus het werd De Hecto’s. Bij een clubje hoort ook een “medaille”. Omdat het allemaal kort dag was voor de carnaval van 2003 werd er besloten om Jan op de foto te zetten met 2 lege 50 liter vaten onder zijn armen, samen 1 hectoliter.

Van deze “medaille” zijn er 44 uitgedeeld aan gewichtige mannen.
Om lid te mogen zijn van de Hecto’s moet je aan de voorwaarde voldoen dat je meer dan 111 kg weegt. Ben je te licht dan moet je, na officiële weging, 11 euro per kilo strafkorting storten in de pot. Voor de meeste Hecto’s is dit echter geen probleem.
Daarna is het huidige Hecto logo tot stand gekomen, dat bestaat uit een gewicht van 100 kg, tapkraan, fust bier en een weegschaal.
In datzelfde jaar werd tijdens een uitje de frikandel speciaal geïntroduceerd. Vanaf die tijd worden de bijeenkomsten vooraf gegaan door nuttigen van 2 frikandellen speciaal onder het genot van een glas Dommelsch.
Door de jaren heen is de samenstelling van het broederschap een paar keer gewijzigd. Broeders stoppen er mee en helaas zijn er ook een aantal overleden. Zo gedenken wij middels een speciale Hecto-pin, Jack Bozuwa, Piet van Lieshout en Jan van de Kerkhof.
Hectobroeder ben je niet even. Nee, dat ben je voor het leven.

They love
our poké bowls
Onze impact
ON THE PLANET
Eerlijke vis
We gebruiken alleen verantwoord gekweekte vis, waaronder zalm en tonijn.
Geen pesticiden
De boerderijen en boomgaarden waar we winkelen zijn schoon en duurzaam.
Lokale landbouw
Van appels tot onze yams, alle producten die we gebruiken, worden lokaal verbouwd.
Geen verspilling
Aan het eind van de dag schenken we alle bederfelijke waren aan lokale organisaties.
100% biologisch
Als er biologische opties beschikbaar zijn, kiezen we daarvoor.
Groene logistiek
We houden bij waar de vis vandaan komt en hoe hij wordt gevangen.